Zoek een recept

 

Slaatje van maatjes met groene appel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 of 3 maatjes
  • 0,5 afgestreken eetlepel mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 groene appel
  • 100 g heel fijne sperziebonen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 0,5 rode ui
  • 2 tomaten
  • 3 eetlepels wijnazijn
 

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen gaar in licht gezouten kokend water in ongeveer 5 min.: ze moeten nog knapperig zijn. Schrik ze onder koud water en laat uitlekken.
  2. Meng intussen, in een kommetje de azijn al kloppend met de mosterd en de olie, breng eventueel op smaak met peper en zout.
  3. Ontpit de tomaten en snij in blokjes. Snipper de halve, rode ui fijn. Snij de maatjes in stukken. Snij de ongeschilde appel in blokjes.
  4. Verdeel al deze ingrediënten over bordjes of glazen (zoals op de foto) en bedruip met wat vinaigrette.
  5. Serveer meteen met brood en geef er de resterende vinaigrette apart bij.
 

Kooktip

Als je de salade op voorhand maakt, besprenkel de appelblokjes dan met citroensap om verkleuren te voorkomen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt