Zoek een recept

 

Slaatje van hardgekookte eieren met room

Ingrediënten voor 4 personen

  • een handvol basilicumblaadjes
  • 8 eieren
  • 6 kleine augurken
  • 120 g mayonaise
  • peper en zout
  • 5 cl verse room
 

Bereiding

  1. Leg de eieren voorzichtig in een grote steelpan, doe er koud water bij tot ze onder staan en verwarm; reken 9 min. kooktijd vanaf het moment dat het water begint te borrelen. Spoel ze dan onder koud water en laat ze 5 min. in koud water liggen.
  2. Ondertussen doe je de mayonaise en de room in een slakom. Doe er de in schijfjes gesneden augurken bij en de fijngesneden basilicum, meng goed en kruid, naar eigen smaak, met peper en zout.
  3. Pel de hardgekookte eieren, snij ze in 4 en meng ze voorzichtig met de saus. Dek af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
  4. Deze salade is superlekker als voorgerecht met ham, gerookte zalm of roze garnalen. Je kan ze ook serveren bij een buffet.
 

Kooktip

  • Je kan wat mosterd bij de saus doen.
  • Om de basilicumblaadjes fijn te snijden doe je ze in een grote kop en knip je er meermaals in met de schaar. 

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt