Zoek een recept

 

Slaatje met garnalen en palmhart

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blik palmharten
  • bruine suiker
  • 50 g grijze garnalen
  • 2 grote rode pimenten
  • 3 limoenen
  • 20 g ongezouten pindanoten
  • 1 Romeinse sla (of icebergsla)
  • 100 g sperziebonen
  • vissaus (fish sauce)
 

Bereiding

  1. Was de bonen, verwijder de uiteinden en de vezels en snij ze in stukken van ongeveer 4 cm. Kook ze in licht gezouten kokend water, waarbij ze lichtjes beetgaar moeten blijven. Hou ze onmiddellijk onder ijskoud water en zet ze in de koelkast.
  2. Spoel de palmharten af onder koude water en laat ze grondig uitlekken. Snij ze vervolgens in heel fijne schijfjes.
  3. Was de sla, verwijder de harde delen en hak hem in reepjes.
  4. Doe de pindanoten in een vijzel en stamp ze grof. Maak de pimenten schoon en ontpit ze, hak ze vervolgens in kleine stukjes.
  5. Leg de sla op de bodem van een schotel en doe daarbij de afgekoelde sperziebonen, het gehakte piment en de palmharten. Strooi daarover de gedroogde garnalen en meng voorzichtig.
  6. Maak de saus klaar door het limoensap te mengen met 2 eetlepels vissaus en 1 eetlepel bruine suiker. Doe er zout en peper bij. Giet deze saus over het slaatje en doe de gestampte pindanoten erbij.
 

Kooktip

  • Je kan de palmharten vervangen door bamboe- of sojascheuten.
  • Een gezond extraatje: Minder dan 100 kcal voor dit slaatje dat rijk is aan vitamine C. Een hyperlicht voorgerecht dat de maag uitstekend voorbereidt op de rest van de maaltijd …
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 92 kcal, Eiwit: 6,9 g, Totale vetstoffen: 3,2 g, Koolhydraten: 9,1 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt