Zoek een recept

 

Skrei op een bedje van wortelgroenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel gepelde noten, fijngehakt
  • 2 eetlepels jerezazijn
  • 1 eetlepel kervel, fijngehakt
  • 150 g knolselder, in fijne staafjes gesneden
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 1 eetlepel notenolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 pastinaken, in fijne staafjes gesneden
  • sap van een halve citroen
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 600 g skrei of kabeljauwrug
  • takjes kervel
  • 2 wortelen, in fijne staafjes gesneden
 

Bereiding

  1. Vinaigrette: meng in een kommetje de azijn met zout en peper. Doe daarbij vervolgens de olijf- en notenolie, de sjalot, de look en de kervel. Zet opzij.
  2. Meng in een kommetje de wortelen, de knolselder, de pastinaak en de citroen. Zet opzij.
  3. Stoom de vis gedurende 4 minuten.
  4. Verdeel de wortelgroenten over de borden. Leg daarop de vis. Overgiet met de vinaigrette met sherry. Versier met de fijngehakte noten en een takje kervel.
 

Kooktip

Uitstekend bij: volle rijst, quinoa of in de oven gebakken aardappelen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt