Zoek een recept

 

Skrei met een korstje van sesam en parmezaan, pizzaiolasaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 g skrei (1 stuk per persoon)
  • 1 ei
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 30 g paneermeel
  • 40 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 blikje gepelde tomaten in blokjes
  • 1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano
  • 2,5 koffielepel kappertjes
  • 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Smeer een ovenschotel in met een beetje olie en leg er de stukken skrei in. Meng het ei met het paneermeel, de parmezaan, de sesamzaadjes, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Meng tot een homogene pasta. Smeer de pasta op de vis uit in een dikke laag. Zet opzij.
  3. Doe 2 eetlepels olie in een steelpan en fruit de geperste knoflook hierin gedurende 2 min. op een zacht vuur. Voeg de tomaten en de oregano toe, zet een deksel op de pan en laat 15 min. heel zacht sudderen.
  4. Plaats de vis in de oven en laat ook 15 min. bakken.
  5. Voeg de kappertjes bij de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de skrei met de saus, bestrooi met peterselie. Geef er verse pasta bij.
 

Kooktip


Je kan de tomatenblokjes vervangen door passata indien je gladdere sauzen verkiest.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Skrei met een korstje van sesam en parmezaan, pizzaiolasaus