Zoek een recept

 

Skrei in een spekjasje met dragonsaus en gestoomde aardappels

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 skreipavés (150 g per stuk)
  • 12 plakken gerookte bacon, fijngesneden
  • 6 vitelotte-aardappelen
  • 2 eetlepels dikke room Taste Of Inspirations
  • 1 potje natuuryoghurt
  • 1 theelepel geraspte mierikswortelpasta
  • 6 bieslooksprietjes
  • 2 takjes verse dragon
  • zout
  • gemalen zwarte peper
 

Bereiding

  1. Was de aardappelen en stoom ze tot ze gaar zijn. Hou ze warm.
  2. Meng de dikke room, de yoghurt en de mierikswortelpasta samen met de fijngesneden bieslook en dragon. Voeg wat zout toe en verwarm op een zacht vuur.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 6 plakken spek op het werkblad en laat ze net overlappen. Leg een met peper gekruide skreipavé op het uiteinde en rol hem op in de spekplakjes. Herhaal deze stappen voor de andere pavé. Leg de vispakketjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en laat 10 minuten bakken.
  4. Serveer de skreipavés met de in de lengte in twee gesneden aardappelen en de mierikswortel-dragonsaus. Serveer met bijvoorbeeld een slaatje van jonge spinaziescheuten.
 

Wijntip

Woodbridge chardonnay

Een Californische witte wijn met houttoetsen, met een vleugje vanille en een lichte botersmaak.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 529 kcal, Eiwit: 43,5 g, Vetstof: 15,7 g, Koolhydraten: 53,4 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Skrei in een spekjasje met dragonsaus en gestoomde aardappels