Zoek een recept

 

Sint-jakobssalade met hazelnoten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 dikke sint-jakobsnoten (zonder koraal)
  • 4 keer een handvol gemengde sla naar keuze
  • 4 eetlepels geroosterde hazelnoten
  • 1 eetlepel hazelnotenolie
  • 2 eetlepels xeres azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 klontje boter
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Neem een kleine bokaal en doe er vervolgens in: de azijn, peper en zout, de mosterd en de 2 soorten olie. Sluit en schud krachtig.
  2. Hak de hazelnoten grof. Verdeel de sla over de borden.
  3. Snij de sint-jakobsnoten horizontaal doormidden. Schroei ze heel kort aan beide kanten in de warme boter in een grote braadpan op hevig vuur. Kruid met peper.
  4. Verdeel de sint-jakobsnoten over de borden, bestrooi met de hazelnoten en bedruip met een beetje vinaigrette.
  5. Dien meteen op met knapperig stokbrood. Serveer er de rest van de vinaigrette apart bij.