Zoek een recept

 

Sinaasappels met munt

Ingrediënten voor 4 personen

  • een handvol muntblaadjes
  • een snuifje kaneelpoeder
  • 1 eetlepel oranjebloemsemwater
  • 6 persappelsienen
  • 50 g ultrafijne griessuiker
 

Bereiding

  1. Pers het sap uit 1 sinaasappel en giet het in een schotel. Voeg de suiker toe, het kaneelpoeder en het oranjebloesemwater. Meng goed.
  2. Schil de 5 andere sinaasappels tot op het vruchtvlees, halveer ze vertikaal en snij ze dan in schijfjes. Vang ondertussen het vrijgekomen sap op en doe alles bij in de schotel. Voeg de geciseleerde  muntblaadjes toe, dek af en laat 2 uur rusten in de koelkast.
  3. Dien koel op.
 

Kooktip

Gebruik oranjebloesemwater met mate zodat de smaak niet overheerst.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt