Zoek een recept

 

Shortbread met gezouten boter

Ingrediënten voor 16 stuks

  • 350 g bloem voor fijn gebak
  • 100 g griessuiker
  • 250 g koude boter met zeezout
  • 2 eetlepels griessuiker
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Meng de bloem met 100 g suiker in een grote kom.
  3. Voeg de in kleine blokjes gesneden boter toe.
  4. Kneed alles lang genoeg met de handen tot een homogeen, maar toch kruimelig deeg.
  5. Bekleed een grote taartvorm met een schijf bakpapier, smeer de wand lichtjes in met boter en leg er het deeg in.
  6. Duw het plat met de vuisten en vervolgens met de vingertoppen.
  7. Maak de bovenkant glad met de rug van een grote lepel.
  8. Laat in de oven in 35 min. lichtbruin bakken.
  9. Neem uit de oven, bestrooi meteen met 2 eetlepels suiker en snij in 16 punten.
  10. Laat in de vorm afkoelen.
  11. Neem uit de vorm en haal de koekjes voorzichtig uit elkaar.
 

Kooktip

Om te bewaren of als cadeau te geven in een metalen doos, zo blijven de shortbreadkoekjes heerlijk krokant.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt