Zoek een recept

 

Semifreddo met sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 biosinaasappels
  • 2 eiwitten
  • 1 snuifje kaneel
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 20 cl room Taste Of Inspirations
  • 1 koffielepel zeste van biosinaasappel
 

Bereiding

  1. Was de sinaasappelen. Kook ze gedurende 20 minuten in 1 liter water met het deksel op de pot. Laat uitlekken en mix tot een fijne puree. Voeg de room, de suiker en de kaneel toe en meng.
  2. Klop de eiwitten op tot stevige sneeuw en vouw onder de sinaasappelcrème.
  3. Giet in een plastic doos en zet 4 uur in de diepvriezer.
  4. Mix de crème net voor het opdienen en verdeel over de glazen. Versier met de sinaasappelzeste. Serveer met amandelkoekjes.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 190 kcal, Eiwit: 4 g, Vetstof: 10,2 g, Koolhydraten: 20,4 g