Zoek een recept

 

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • een beetje bloem voor het werkblad
  • 50 g boter
  • 25 g rietsuiker
  • 13 cl karnemelk
  • 4 eetlepels melk
  • 0,25 koffielepel zout
  • aardbeienconfituur
  • dikke room Taste Of Inspirations
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Giet de bloem en het zout in een slakom. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe en meng snel met de vingers tot je een zanderige structuur verkrijgt. Voeg de suiker toe. Maak een kuiltje in het midden en giet er de 2 soorten melk in. Bewerk door de melk beetje bij beetje met de bloem te mengen: er zal een zacht en lichtjes kleverig deeg ontstaan.
  3. Leg het deeg op het met bloem bestrooid werkblad. Bestrooi nogmaals met bloem en bewerk snel door het deeg in vieren te plooien. Bewerk met de vingers tot ongeveer 1 cm dikte. Snij er een tiental ronde scones (6 cm diameter) uit met een steekvorm. Leg ze voldoende ver van elkaar op de met bakpapier bedekte ovenplaat en bak gedurende 10 à 12 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.
  4. Serveer lauw, met de room en de confituur.
 

Kooktip

Alvorens je de scones uit de oven haalt, open een scone om na te gaan of het hart van de scone ook doorbakken is. Indien dit niet het geval is, verleng de baktijd met enkele minuten.

 

Theetip

Himalaya Darjeeling

Dit is één van de meest verfijnde en gewaardeerde theesoorten die er bestaan. Een transparante en delicate infusie, een scherpe en buitengewoon krachtige smaak. Een waar genot.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 213 kcal, Eiwit: 4 g, Vetstof: 7,4 g, Koolhydraten: 32,7 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt