Zoek een recept

 

Scampispiesjes met citrusvruchten

Ingrediënten voor 4 personen

  • fleur de sel en peper
  • 32 gepelde rauwe scampis
  • 2 limoenen
  • sinaasappelconfituur
  • 10 cl sinaasappelsap
 

Bereiding

  1. Schil een limoen tot op het vruchtvlees en maak de kwartjes los.
  2. Maak 8 spiesjes met afwisselend 2 scampi, 1 stuk limoen en 2 scampi.
  3. Leg ze op de bodem van een ovenschotel. Doe er zout en peper op.
  4. Snij 8 fijne schijfjes limoen voor de versiering.
  5. Pers de rest van de limoen in een steelpannetje.
  6. Doe daarbij 2 eetlepels sinaasappelconfituur en het sinaasappelsap.
  7. Laat gedurende 4 min. inkoken.
  8. Giet vervolgens over de spiesjes.
  9. Laat ze gedurende 8 min. bakken in een op 180°C voorverwarmde oven (de scampi moeten roze kleuren).
 

Kooktip

  • Voor het aperitief kan je hetzelfde recept in klein formaat klaarmaken met tandenstokers. Voor meer smaak en geur kan je een mespuntje kaneel toevoegen aan de sinaasappelsaus.
  • Een gezond extraatje: Een heus lichtheidsrecord voor deze heel vlot verteerbare bereiding, die in minder dan 150 kcal heel wat eiwitten aanvoert en zelfs niet 1 gram vetten bevat!
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 132 kcal, Eiwit: 18.8 g, Totale vetstoffen: 0.7 g, Koolhydraten: 12.5 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt