Zoek een recept

 

Scampibrochette met sesam en vla van peulen met citroenkruid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 diepgevroren, ongepelde scampi’s
  • fleur de sel
  • 2 gelatineblaadjes
  • 50 cl magere melk
  • peper van de molen
  • 400 g peulen
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 30 g sesamzaadjes
  • 3 takjes vers citroenkruid
 

Bereiding

  1. Leg 8 peulen opzij voor de versiering.
  2. Snij de rest van de peulen in stukken en laat koken in de licht gezouten, kokende melk.
  3. Laat koken tot de groenten gaar zijn.
  4. Zet het vuur af.
  5. Voeg vervolgens de blaadjes citroenkruid toe en laat 4 min. rusten.
  6. Mix tot een glad mengsel (als de peulen te vlezig zijn, moet je het mengsel misschien door de puntzeef gieten).
  7. Laat de gelatine week worden in koud water.
  8. Laat uitlekken zodra de gelatine zacht is en voeg toe aan de peulenvelouté.
  9. Laat koken op een middelhoog vuur tot de gelatine volledig is opgelost.
  10. Verdeel over de vormen (idealiter van siliconen) en laat minimum 1 u. opstijven in de koelkast.
  11. Pel de scampi’s en bak ze in een antikleefpan met een beetje zout en peper tot ze roze zijn.
  12. Rijg ze per 3 aan de spiesjes en rol ze in de sesamgraantjes.
  13. Voeg enkele druppeltjes olie toe.
  14. Leg net voor het opdienen op elk bord een ontvormde, ijskoude vla en een scampibrochette.
  15. Werk af met 2 knapperige peulen en tast toe.
 

Kooktip

De brochetten kunnen koud of warm worden gegeten, naar gelang van het seizoen en je wensen.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 142 kcal, Eiwit: 19 g, Totale vetstoffen: 3,1 g, Koolhydraten: 9,6 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Scampibrochette met sesam en vla van peulen met citroenkruid