Zoek een recept

 

Scampibrochette met satésaus

Ingrediënten voor 14 stuks

  • 2 eetlepels arachideolie
  • 15 cl kokosmelk
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1/2 koffielepel pili-pili of kerrie
  • 150 g pindakaas
  • 1 koffielepel sambal
  • 1 zakje scampi "365" (rauwe garnaalstaarten)
  • 3 eetlepels sojasaus
 

Bereiding

  1. Pel de vooraf ontdooide scampi, verwijder ook het darmkanaal en doe ze in een diepe schotel met de olie en de gekozen specerij (kerrie of pili-pili). Meng goed, dek af en zet minstens 30 min. in de koelkast.
  2. Rijg de scampi per paar op houten spiesjes en bak ze op een middelhoog vuur in een grote braadpan of in de oven op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  3. Giet ondertussen 10 cl water in een steelpan en voeg de pindakaas toe, de kokosmelk, de sambal, de sojasaus en het limoensap. Verwarm zacht al roerend met de garde. Laat 2 min. heel zacht sudderen en neem van het vuur.
  4. Dien warm op.
 

Kooktip

Je kan de saus vooraf bereiden en verwarmen in de microgolfoven. De scampi, daarentegen, bak je net voor het opdienen, anders worden ze taai.
 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt