Zoek een recept

 

Scampi «Land en Zee»

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 zakje scampi's "365"
  • 80 g prosciutto crudo
  • 20 cl lichte verse room
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • cayennepeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum + voor de afwerking
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Laat de scampi ontdooien en pel, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Snij de sneetjes ham in de lengte in 2. Maak brochetjes van 3 scampi en 1/2 sneetje ham.
  2. Schenk de room in een kleine steelpan met de tomatenpuree, 10 cl water en Cayennepeper. Laat langzaam opwarmen, roer met de garde en laat sudderen op heel zacht vuur.
  3. Bak, ondertussen, de brochetjes op vrij hoog vuur in een grote braadpan met de olie. Neem uit de pan wanneer de scampi dieprood en de brochetjes aan beide kanten gebakken zijn. Hou warm.
  4. Blus de braadpan met de witte wijn en roer de ingebakken braadsappen los. Laat tot 1/3 inkoken op hoog vuur. Giet bij de saus, voeg het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Dien de brochetjes op, afgewerkt met basilicum. Geef er de saus apart bij en serveer met knapperig stokbrood.
 

Kooktip

  • Variant: Je kan de ham vervangen door ontbijtspek, maar de brochetjes zullen minder verfijnd zijn …
  • Omdat basilicum snel zijn fijne smaak verliest, voeg je het pas aan het einde van de kooktijd toe.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt