Zoek een recept

 

Scampi’s met sinaasappel

Ingrediënten voor 6 personen

  • chilipoeder
  • 3 eetlepels Cointreau of Grand Marnier
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor witte sauzen
  • gehakte bladpeterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • 1 zakje van 500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten
  • 20 cl verse room
 

Bereiding

  1. Pel de vooraf ontdooide scampi’s. Verwarm de olie in een diepe pan en bak er de fijngesnipperde ui in aan en de in kleine blokjes gesneden paprika. Zet een deksel op de pan en laat 5 min. stoven op zacht vuur.
  2. Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel fijn en pers het sap uit de vrucht. Hou apart.
  3. Voeg chili en scampi’s aan het uimengsel toe, laat nog verder stoven tot de scampi’s roze zijn. Voeg de Cointreau toe, laat 30 sec. inkoken op hevig vuur, voeg de verse room toe, de schil en het sap van de sinaasappel, evenals het bindmiddel. Laat 2 min. sudderen.
  4. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en serveer meteen, als voorgerecht, met knapperig stokbrood.
 

Kooktip

Voor een mooier resultaat, laat je bij het pellen het laatste stukje staart en de staartvinnen aan de scampi’s, het zal ook beletten dat ze krullen tijdens het bakken.