Zoek een recept

 

Scampi’s met pastis

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 1 knoflookteen
  • 25 cl lichte, verse room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 cl pastis
  • peper en zout
  • 500 g scampi’s
  • 1 sjalot
 

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een diepe pan en fruit er de fijngesnipperde sjalot 5 min. in op zacht vuur.
  2. Pel ondertussen de vooraf ontdooide scampi’s.
  3. Doe het geperste knoflookteentje bij in de pan, meng 1 min., voeg dan de scampi’s toe en laat ze enkele minuten bakken, precies de nodige tijd om ze te kleuren.
  4. Overgiet met pastis en laat 1 min. inkoken op vrij hoog vuur. Voeg de verse room en het bindmiddel toe, meng goed en laat 2 min. sudderen. Voeg de gehakte peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer warm als voorgerecht. Geef er knapperig brood bij.
 

Kooktip

Voor een sterkere anijssmaak kan je de peterselie door dille vervangen.