Zoek een recept

 

Scampi’s met mango en curry

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 blik yellow curry cooking sauce
  • 500 g diepgevroren scampi’s
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 mango
  • 1 bosje verse koriander
 

Bereiding

  1. Maak de lente-uitjes schoon door de wortels en het groen te verwijderen.
  2. Snij vervolgens in dunne ringen.
  3. Fruit deze ringen in een wok met arachideolie tot ze zacht zijn.
  4. Schil de mango en snij in schijfjes van ongeveer 1 cm dik.
  5. Snij ze vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm.
  6. Doe de mango en de curry in de wok en laat tot een derde inkoken.
  7. Pel de scampi’s ondertussen volledig.
  8. Zodra de saus is ingekookt, voeg je de scampi’s toe en laat je ze ongeveer twee minuten bakken tot ze roze worden.
  9. Verdeel ze vervolgens onmiddellijk over de borden en bestrooi voor het opdienen met de verse fijngehakte koriander.
  10. Als je geen verse, rijpe mango vindt, kan je mangoblokjes uit de diepvriesafdeling gebruiken.
  11. Zorg ervoor dat je de scampi’s niet te lang bakt.
  12. Haal ze van het vuur zodra ze roze zijn, anders worden ze taai.
  13. Je kan dit gerecht serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht met rijst.
 

Kooktip


  • Als je geen verse, rijpe mango vindt, kan je mangoblokjes uit de diepvriesafdeling gebruiken.
  • Zorg ervoor dat je de scampi’s niet te lang bakt. Haal ze van het vuur zodra ze roze zijn, anders worden ze taai.
  • Je kan dit gerecht serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht met rijst.
  • Een gezond extraatje: Scampi's bevatten tamelijk veel cholesterol. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door hun erg laag gehalte verzadigde vetzuren, wat het hart en de bloedvaten ten goede komt.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 231 kcal, Eiwit: 23,6 g, Totale vetstoffen: 11,5 g, Koolhydraten: 8,3 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt