Zoek een recept

 

Scampi’s en pangasiusrolletjes met pastis en knapperige groenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 afgestreken eetlepel bloem
  • 1 courgette (300 g)
  • 1 zakje diepgevroren scampi’s "365"
  • fijngesneden bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 pangasiusfilets (180 g/stuk)
  • 5 cl pastis
  • 20 cl room "365"
  • 1 sjalot
  • 19 cl visfond
  • 2 wortelen (230 g)
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Pel de vooraf ontdooide scampi’s. Snij de wortelen en courgettes in staafjes.
  2. Breng water met wat zout aan de kook. Voeg de wortelen toe en laat 2 min. koken (te rekenen vanaf het hernemen van het borrelen). Voeg dan de courgettes toe. Laat nog 1 min. koken en giet af. Laat schrikken in een kom met koud water. Laat na 2 min. uitlekken.
  3. Bak de scampi’s 2 min. in een braadpan  met de olie. Schep uit de pan. Laat in dezelfde pan een fijngesneden sjalot stoven op zacht vuur (voeg 1 eetlepel olie toe indien nodig).
  4. Snij de filets langs de middenlijn in 2 en snij elke helft diagonaal in 2. Op die manier bekom je driehoeken. Leg ze met de velkant naar boven, kruid met peper en zout en leg 2 of 3 groentestaafjes op het breedste deel van de driehoeken. Rol op en steek vast met een tandenstoker .
  5. Strooi de bloem over de sjalotten, meng 30 sec., voeg de pastis toe. Laat 1 min op matig vuur inkoken, voeg dan de visfond en room toe. Verwarm tot tegen de kook aan en plaats de visrolletjes in deze saus. Dek af en laat 5 min. zacht koken, maar draai ze halverwege de kooktijd om.
  6. Voeg de scampi’s en de resterende groenten toe en kook nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met gehalte bieslook. Dien warm op met gestoomde aardappelen of basmati rijst.
 

Kooktip

  • Variant: Indien het budget het toelaat, vervang de pangasius dan door tong. Verdeel, in dit geval, de filets slechts in 2 vooraleer op te rollen (velkant naar binnen).
  • Laat bij het pellen het staartje aan de scampi’s, dan zullen ze tijdens het bakken minder samentrekken. Dit oogt mooier!
  • Home
  • Recepten
  • Scampi’s en pangasiusrolletjes met pastis en knapperige groenten