Zoek een recept

 

Savoie-taart

Video aanwezig

Ingrediënten voor 8 personen

  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 50 g maïszetmeel (maïzena)
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 biocitroen (schil)
  • 1 koffielepel boter
  • bloemsuiker
  • rode vruchten
  • 1 brikje verse room
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Scheid het eiwit van de eierdooiers.
  3. Klop de eierdooiers en de suiker met een garde tot het mengsel wit wordt en schuimt.
  4. Voeg de gezeefde bloem en het maiszetmeel toe. Meng voorzichtig en voeg dan de fijngeraspte citroenschil toe.
  5. Klop het eiwit stijf samen met het zout. Voeg er een lepel van toe aan het beslag en roer goed. Voeg nadien de rest van het eiwit toe.
  6. Leg bakpapier op de bodem van een cakevorm (26 cm diameter) en beboter de randen. Giet er het beslag in en zet in de oven. Verlaag de temperatuur meteen naar 150°C (th. 5) en laat gedurende 40 min bakken.
  7. Laat 5 min afkoelen, haal het gebak uit de vorm en leg op een taartrooster.
  8. Bestrooi met bloemsuiker en dien op met slagroom en kleine rode vruchten.
 

Wijntip

Roussette de Savoie 2012

Een vrij onbekende regio, aan de grens met Zwitserland. Deze streek is even groot als de Bordelais maar produceert vijf keer zo weinig doordat de wijngaarden in de bergen ver uit elkaar liggen.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 342 kcal, Eiwit: 7,2 g, Vetstof: 12,4 g, Koolhydraten: 43,3 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt