Zoek een recept

 

Sashimi van gerookte zalm en salade van rode kool

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 eetlepels extrazuivere sesamolie bio
  • 1 gerookt zalmhart bio (150 g per stuk)
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 0.25 rodekool
  • 0,5 theelepel wasabipasta
  • zout
 

Bereiding

  1. Snij de rode kool in fijne plakjes.
  2. Meng in een kom de wasabipasta, de extrazuivere sesamolie en de rijstazijn. Voeg wat zout toe. Giet over de rode kool, meng en laat 30 minuten marineren. Meng regelmatig.
  3. Snij het zalmhart in 14 gelijkmatige plakken. Schik ze op een schotel en bestrooi met het sesamzaad.
  4. Serveer met de salade van rode kool en met kleefrijst.
 

Kooktip

Je kan de rode kool vervangen door daikon, zwarte radijs of raap.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 277 kcal, Eiwit: 17,8 g, Vetstof: 21 g, Koolhydraten: 4,2 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Sashimi van gerookte zalm en salade van rode kool