Zoek een recept

 

Sangria Royal

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 fles champagne of cava brut (goedkope), goed gekoeld
  • 1 citroen
  • enkele rode bessen (facultatief)
  • 50 cl Fanta's lemon (geen light!), goed gekoeld
  • 2 eetlepels rietsuikersiroop
  • 1 rode appel
  • 1 sinaasappel
  • 1 l vers sinaasappelsap
  • 10 cl witte rum
 

Bereiding

  1. Spoel de sinaasappel en de citroen goed en dep droog. Snij ze vertikaal in 2 en leg ze neer. Verwijder de uiteinden (pel) en snij elke helft overlangs in 4 en vervolgens in fijne schijfjes. Snij de appel in kleine blokjes. Doe alles in een glazen kom.
  2. Voeg de rietsuikersiroop toe, de rum, het sinaasappelsap en eventueel enkele rode bessen. Meng goed, dek af en laat 6 uur in de koelkast trekken.
  3. Voeg, net voor het serveren, de champagne en de Fanta toe.
  4. Dien goed gekoeld op in glaasjes, vergeet de lepeltjes niet!
 

Kooktip

Je mag er gerust, net voor het serveren, enkele ijsblokjes bij doen, zo blijft de sangria lekker koel.