Zoek een recept

 

Sandwiches met rillette van sardines

Ingrediënten voor 2 stuks

  • 105 g sardines in olie, zonder vel/graten (uitgelekt gewicht)
  • 100 g verse kaas in schaaltje 365
  • 4 lente-uitjes
  • 1 takje bladpeterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • enkele blaadjes kropsla
  • 2 kleine tomaten
  • 2 halve witte stokbroden
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Laat de sardines goed uitlekken en prak ze met een vork. Doe er de verse kaas bij, de fijngesnipperde uitjes (het witte + 2/3 van het groene deel), de fijngehakte peterselieblaadjes, het citroensap, peper en zout. Meng goed en breng op smaak.
  2. Beleg de 2 broodjes met deze bereiding, doe er de in plakjes gesneden tomaat bij en de kropsla. Smakelijk!
 

Kooktip

Deze bereiding is ook heel lekker op kleine aperitieftoastjes of op crostini’s.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt