Zoek een recept

 

Salsa van rauwkost

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 vaste dikke tomaten
  • 0,5 rode paprika
  • 1 ui
  • 50 g kleine augurken in azijn
  • 30 g kappertjes, uitgelekt
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 10 cl olijfolie
  • 3 eetlepels bladpeterselie
  • peper en zout
  • 0,33 komkommer
 

Bereiding

  1. Ontpit de tomaten, de komkommer en de paprika, snij in heel kleine blokjes. Schep in een glazen of porseleinen kom.
  2. Voeg fijngesnipperde ui toe, in blokjes gesneden augurken, kappertjes, mosterd, azijn en olie. Kruid met peper en zout en meng goed.
  3. Dek af en laat minstens 24 u. rusten in de koelkast (48 u. is nog beter!)
  4. Voeg fijngesneden peterselie toe en serveer op deegwaren (contrast warm-koud is heerlijk), met gegrilde vis of in een slaatje met blokjes kaas.  
 

Kooktip

Deze salsa kan je ook opdienen tussen sandwiches.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt