Zoek een recept

 

Salsa met avocado

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bosje verse koriander
  • 1/2 komkommer
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 rode chilipeper
  • 1 rode ui
 

Bereiding

  1. Pers het sap uit de limoenen en giet het in een kom.
  2. Snij het vruchtvlees van de avocado’s in heel kleine blokjes, meng ze gaandeweg onder het limoensap.
  3. Snij de halve komkommer in de lengte open, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees eveneens in heel kleine blokjes. Doe ze bij in de kom, Voeg ook de heel fijngesnipperde rode peper en ui toe, de olie, peper, zout en de gehakte koriander.
  4. Meng goed, dek af en zet minstens 30 min. in de koelkast.
 

Kooktip

Serveer bij scampibrochettes, gegrilde vis, enz. Of je kan deze salsa ook tijdens het aperitief serveren als dipsausje bij tortillachips.

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt