Zoek een recept

 

Salade van witlof en veldsla

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 soeplepels pijnboompitten
  • 100 g Roquefort of blauwschimmelkaas
  • 3 keer een handvol veldsla
  • 4 blaadjes verse salie
  • 4 mooie witlof
  • 20 cl zure room
 

Bereiding

  1. Maak de blaadjes veldsla schoon. Maak de witlofkroppen schoon en snij ze in dikke schijven. Verkruimel de roquefort.
  2. Snij de blaadjes salie fijn. Meng zorgvuldig de verse room, de verkruimelde roquefort, de fijngesneden salie, zout en peper.
  3. Bak de pijnboompitten 1 minuut goudbruin op laag vuur, in een pan met antikleeflaag. Verdeel de blaadjes veldsla over de borden.
  4. Meng het witlof en de saus en verdeel de bereiding over de blaadjes veldsla. Versier met pijnboompitten en dien koel op met stokbrood.