Zoek een recept

 

Salade van visfilets met limoen en avocado

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 avocado « haas », geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels bieslook, fijn gesneden
  • 0,5 bosje koriander, fijngehakt
  • 10 cl citroensap
  • 1 klein Thais piment, ontpit, fijngehakt
  • 1 klein Thais piment, ontpit, grof gehakt
  • 10 cl limoensap
  • 1 koffielepel notenolie
  • sap van 1 limoen
  • takjes koriander
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 600 g visfilet (kabeljauw, goudbrasem, roodbaars, …), in blokjes gesneden
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Leg in een rechthoekige schotel een laag visblokjes. Bedek de vis met de uiringen. Bestrooi met gehakt piment. Doe er zout en peper op. Doe zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Giet het citroensap erover. Zet ten minste 4 uur in de koelkast.
  2. Verwijder de uiringen en het piment. Giet het citroensap erover. Zet de visblokjes opzij in een slakom.
  3. De salsa met avocado: meng in een kom de blokjes avocado, de tomaat, het limoensap, de bieslook, het piment, de koriander, de notenolie, zout en peper. Zet in de koelkast.
  4. Doe in glazen schaaltjes een laag salsa van avocado. Leg daarop de blokjes vis. Versier met fijne takjes koriander.
 

Kooktip

  • Lekker bij taboulé.
  • Door de vis 2 uur te laten marineren, "kookt" de citroen de vis. Deze bereiding uit Zuid-Amerika kan de dag tevoren gebeuren.
  • Variant: Verdeel met een drevel de salsa van avocado over de borden. Druk lichtjes aan. Verdeel daarover de blokjes vis.
  • De voedingswaarde: Een ‘koude’ bereiding waarbij geen vetten nodig zijn (behalve voor het kruiden) dankzij het zuur van de citroen. Tevens is dit gerecht makkelijk te verteren.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 202 kcal, Eiwit: 28,4 g, Totale vetstoffen: 9 g, Koolhydraten: 1,8 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt