Zoek een recept

 

Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g broccolistronken
  • 250 kerstomaten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 50 g pijnboompitten
  • peper en zout
  • 500 g verse tortellini
  • een flinke handvol basilicumblaadjes
  • pancetta
 

Bereiding

  1. Verwijder de broccolistelen, bewaar alleen de rozen. Doe ze in een grote kookpot met kokend water en reken 3 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Voeg dan de tortelloni toe en kook nog 2 min. Giet alles voorzichtig af, spoel onder koud water, laat dan 2 min. liggen in de kookpot gevuld met koud water. Giet voorzichtig af en doe in een grote kom.
  2. Halveer de kerstomaten en doe ze bij de deegwaren. Voeg de olijfolie toe, de azijn en de grof gehakte basilicumblaadjes. Meng, breng op smaak met peper en zout, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
  3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
  4. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit. Bedek de plaat met bakpapier en leg er de sneetjes pancetta op. Bak ze ongeveer 8 min. in de oven tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.
  5. Verdeel de pastasalade over borden of kommen, bestrooi met de grof verbrokkelde pancetta en de pijnboompitten. Dien meteen op.
 

Kooktip

Gebruik voor dit recept tortelloni zonder vleesvulling: bv. ricotta-spinazie, mozzarella-gedroogde tomaten, rucola, …

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta