Zoek een recept

 

Salade van venkel, sinaasappelen en granaatappel, vinaigrette met bloedappelsien

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g gerijpte schapenkaas in sneetjes, Los Cameros
  • 1 granaatappel
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • sap van een halve bloedappelsien
  • 2 sinaasappelen, geschild tot op het vruchtvlees
  • 1 venkelknol
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Vinaigrette met bloedappelsien: meng in een kommetje het sinaasappelsap met zout en peper. Giet de olijf- en koolzaadolie erbij.
  2. Maak de venkel schoon en snij hem in fijne reepjes. Snij de sinaasappel in schijfjes. Snij de granaatappel in 2 en verwijder de pitten.
  3. Verdeel de venkel, de sinaasappelen en de ui over de borden. Bestrooi met de granaatappelpitten. Doe de sneetjes schapenkaas erbij. Overgiet met vinaigrette.
  • Home
  • Recepten
  • Salade van venkel, sinaasappelen en granaatappel, vinaigrette met bloedappelsien