Zoek een recept

 

Salade van rundvlees met komkommer

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 afgestreken koffielepel komijn
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 1 koffielepel bruine suiker
  • een klein stukje verse gember
  • 1 eetlepel fish sauce
  • 2 knoflooktenen
  • 1 komkommer
  • 1 kropsla
  • 2 limoenen
  • 600 g minuutsteak
  • 2 takjes munt
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Giet het sap van 1 limoen in een schaal, voeg de geraspte gember toe, de geperste knoflooktenen en de komijn. Meng, voeg dan de in reepjes gesneden steaks toe en meng goed. Dek af en laat 2 uur in de koelkast marineren.
  2. Halveer de komkommer overlangs, ontpit en snij in fijne plakjes. Overgiet met 2 eetlepels limoensap, de fish sauce en 2 eetlepels olijfolie. Voeg de bruine suiker en de gehakte munt toe. Meng en breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg kleine slabladeren op de borden en vul ze met de komkommersalade.
  4. Laat het vlees goed uitlekken en bak de reepjes in 2 eetlepels olie in een wok of grote braadpan op hoog vuur. Verdeel ze over de slabladeren en dien meteen op.
  5. Je kan er Thaïse rijst of rijstnoedels bij serveren.
 

Kooktip

Je kan het gebakken vlees ook mengen met de komkommersalade en alles dan in de koelkast laten rusten: serveer koel in de slabladeren.