Zoek een recept

 

Salade van rundvlees met frambozen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 of 3 grote steaks (600 g in totaal)
  • 200 g frambozen
  • 4 eetlepels frambozenazijn
  • 1 grote koffielepel mosterd op oude wijze
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • steakpeper
 

Bereiding

  1. Verhit een antikleefpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Smeer de steaks in met olijfolie en schroei het vlees in de pan, ongeveer 1 min. 30’ per kant. Leg de steaks op een snijplank en bestrooi rijkelijk met steakpeper. Duw erop met de rug van een lepel zodat de peper goed kleeft. Laat afkoelen.
  2. Giet ondertussen de frambozenazijn in een bokaal, kruid met peper en zout, voeg mosterd en 8 eetlepels olie toe. Sluit de bokaal en schud goed.
  3. Snipper de rode ui heel fijn en spoel de frambozen.
  4. Verdeel de spinazieblaadjes, de ui en de helft van de frambozen over 4 borden. Kruid de steaks met zout en snij in plakken. Leg ze bovenop de salade, evenals de resterende frambozen en dien op. Geef de vinaigrette er apart bij.
  5. Dien op met meergranenstokbrood.
 

Kooktip

Variant: Ook lekker met raketsla in plaats van spinazieblaadjes.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt