Zoek een recept

 

Salade van rodekool met appels en noten

Ingrediënten voor 6 personen

  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 zakje fijngesneden rodekool (500 g)
  • 1 eetlepel honing
  • 2 Jonagold appels
  • 10 cl olijfolie
  • peper en zout
  • 50 g rozijnen
  • 50 g walnoten
  • 5 eetlepels Xérèsazijn
 

Bereiding

  1. Giet het citroensap in een grote slakom. Voeg de (ongeschilde) in kleine blokjes gesneden appels toe, meng achtereenvolgens zodat ze niet bruin kleuren.
  2. Doe er de rodekool bij, de rozijnen en de gehakte noten.
  3. Meng de honing en de azijn met de garde in een kom, kruid met peper en zout en voeg de olie toe. Giet over de rodekool, meng goed en laat 1 uur in de koelkast rusten.
  4. Dien op als bijgerecht bij wit vlees of gegrilde worsten.
 

Kooktip

Voeg, naar eigen smaak, nog wat citroensap bij de vinaigrette.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt