Zoek een recept

 

Salade van pasta met hazelnoten en roquefort

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 soeplepels extra reine olijfolie
  • 60 g gepelde hazelnoten
  • 1 soeplepel notenolie
  • 350 g rigatoni
  • 150 g roquefort
  • 1 soeplepel xeres azijn
 

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de fabrikant. Verkruimel de roquefort. Hak de hazelnoten in grote stukken.
  2. Klop de olijfolie en de notenolie, de azijn, zout en peper. Plet 50 g roquefort bij de vinaigrette om een dikke en homogene pasta te bekomen.
  3. Als de pasta gekookt is, laat hem dan goed uitlekken. Doe de pasta in een slakom. Voeg er de vinaigrette aan toe, meng dit alles en bestrooi de bereiding met de rest van de roquefort en de in stukken gehakte hazelnoten. Dien lauw op.
  • Home
  • Recepten
  • Salade van pasta met hazelnoten en roquefort