Zoek een recept

 

Salade van maatjes met aardappelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 cl droge witte wijn
  • 500 g kleine, vastkokende aardappelen (Exempla)
  • 1/2 bosje lente-uitjes
  • 4 maatjes
  • 1 koffielepel mosterd
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1/2 bosje radijzen
  • 4 eetlepels wijnazijn
 

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in de schil gaar, volgens de methode naar keuze (water, stoom of microgolfoven), maar zorg dat ze nog wat vast zijn.
  2. Snij ze in schijfjes, leg ze in een schaal en overgiet ze met de witte wijn. Laat afkoelen.
  3. Doe ondertussen de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout, voeg de mosterd en de olie toe. Sluit de bokaal en schud goed.
  4. Snipper de uitjes (witte + 2/3 van het groene deel) en de radijzen fijn. Bedek er de aardappelen mee en leg er de in stukjes gesneden maatjes bovenop.
  5. Bedruip met wat vinaigrette en serveer koel. Dien de resterende vinaigrette apart op.
 

Kooktip

Om aardappelen gaar te koken in de microgolfoven: leg ze zonnestraalsgewijs in een diepe schaal, prik ze enkele keren in en leg er een bord op. Reken voor 500 g 7 à 8 min op 800 W, draai ze halverwege de kooktijd om (achterstevoren).

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt