Zoek een recept

 

Salade van kreeft met vijgen, appels en geroosterde hazelnoten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 gekookte kreeften (550 g/stuk)
  • 2 of 3 vijgen (afhankelijk van de grootte)
  • 1 kleine rode appel
  • 0,5 citroen
  • 4 eetlepels geroosterde hazelnoten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • gemengde sla naar keuze
  • 2 eetlepels notenolie
  • 3 eetlepels Xérèsazijn
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Verwijder de kop van de kreeften, halveer de kreeften en haal het vlees uit staarten en scharen
  2. Hak de nazelnoten grof.
  3. Snij de vijgen in 4 of 6 stukken en de appel in fijne schijfjes. Leg de appelschijfjes in een kom met citroensap en water (50/50).
  4. Giet de azijn in een kleine bokaal, voeg peper, zout en de 2 oliën toe. Sluit de bokaal en schud.
  5. Verdeel alle ingrediënten over de borden: uitgelekte appel, vijgen, sla en kreeft. Bestrooi met nootjes en besprenkel met vinaigrette.
  6. Dien fris op en serveer de resterende vinaigrette apart. Geef er licht geroosterd Exosud brood bij.
 

Kooktip

  • Om gemakkelijk het vlees uit de schaar van een kreeft te halen: plaats de schaar vertikaal, breek met de rug van het lemmet van een groot mes in 2 en haal het vlees eruit.
  • Variant: Vervang de kreeft door langoustines.

 

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Salade van kreeft met vijgen, appels en geroosterde hazelnoten