Zoek een recept

 

Salade van kip met druiven en kerrievinaigrette

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g druiven zonder pitten
  • 2 eetlepels gehakte walnoten
  • 2 groene selderstengels
  • 2 eetlepels kerriesaus (type mayonaise)
  • 4 kleine kipfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 Romeinse sla
  • 1/2 vetarm bouillonblokje van gevogelte
 

Bereiding

  1. Laat de kipfilets snel aan alle kanten mooi bruinbakken in de olie in een kleine sauteerpan. Overgiet met 25 cl warme bouillon (water + blokje). Zet een deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuur sudderen. Laat ze in de bouillon afkoelen.
  2. Snij, ondertussen, de sla fijn, spoel en zwier droog. Verdeel over 4 borden. Voeg de afgeriste druiven toe, de fijngesneden selder en de in schijfjes gesneden kip. Bestrooi met de fijngehakte noten.
  3. Meng de kerriesaus met 5 cl afgekoelde bouillon.
  4. Dien koel op en serveer de saus apart.
 

Kooktip

Ook lekker met appels of verse ananas in plaats van druiven.
  • Home
  • Recepten
  • Salade van kip met druiven en kerrievinaigrette