Zoek een recept

 

Salade van kikkererwten met kruiden

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 citroen
  • 2 koffielepels gemalen komijn
  • 0,5 koffielepel kurkuma
  • 0,5 koffielepel gemberpoeder
  • 5 cl extra fijne olijfolie
  • zout
  • zwarte peper uit de molen
  • 480 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 1 snuifje gemalen piment
  • 4 takjes platte peterselie, fijngehakt
 

Bereiding

  1. Pers de citroen uit. Spoel de kikkererwten met lauw water en laat ze zorgvuldig uitlekken.
  2. Klop de olijfolie, het citroensap, de helft van de komijn, de gember, de kurkuma, de piment, het geperste look, het zout en de peper goed door elkaar.
  3. Fiets de kikkererwten en de saus in een slakom. Meng het geheel zorgvuldig en voeg er de resterende komijn aan toe.
  4. Gedurende 30 min. in de koelkast laten rusten.
 

Kooktip

Eet dit voorgerecht met Marokkaans brood dat je in kleine driehoekjes hebt gesneden en even in de warme oven hebt geplaatst (th. 6-7 of 200°C).

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt