Zoek een recept

 

Salade van kalfsvlees op z’n Italiaans

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 blik gekookte witte cannellini bonen (240 g, uitgelekt gewicht)
  • handvol basilicumblaadjes, fijngehakt
  • 400 g heel fijne kalfslapjes («bruinen en opdienen»)
  • 1 bol mozzarella (125 g per bol)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 zakje rucola, klaar voor gebruik (50 g)
  • 4 tomaten
 

Bereiding

  1. Giet de bonen af en spoel ze goed onder koud stromend water. Laat uitlekken. Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de mozzarella in blokjes.
  2. Verdeel deze ingrediënten, evenals de raketsla en de basilicumblaadjes, over 4 borden.
  3. Snij de kalfslapjes in reepjes en bak ze bruin in 2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan op een hevig vuur. Kruid met peper en zout en verdeel over de borden.
  4. Giet de azijn in de pan, roer de aanbaksels los en neem meteen van het vuur. Doe er 4 eetlepels olie bij en giet over de borden.
  5. Serveer meteen met brood.
 

Kooktip

Ook lekker met linzen in plaats van witte bonen.