Zoek een recept

 

Salade van halloumikaas en gegrilde vijgen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 gehakte, Spaanse peper
  • 4 goed rijpe vijgen
  • 250 g halloumi, gesneden in 4 plakjes
  • 1 handvol rucola
  • 2 soeplepels olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 Spaanse peper, gesneden in dunne ringetjes
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Vinaigrette: meng in een kom het citroensap, de peper en het zout. Voeg de olijfolie toe en meng opnieuw. Voeg de Spaanse peper toe. Zet het opzij.
  2. Verwarm de grill voor.
  3. Plaats de kaas en de vijgen op de grill. Laat ze 2 minuten aan beide kanten grillen.
  4. Verdeel kaas, vijgen en rucula over de borden. Besprenkel met citroenvinaigrette. Garneer met de Spaanse peperringetjes.
 

Kooktip

  • De voedingswaarde: Met een beetje brood wordt deze salade een volwaardige maaltijd en nog licht genoeg ook, terwijl je toch uitgelezen proteïnen en goede dosis calcium opslaat.
  • Je supermarkt: Hoe kies je een vijg? Een perfect rijpe vijg moet soepel zijn, maar mag niet barsten wanneer je er zachtjes op drukt.

 

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 222 kcal, Eiwit: 9,5 g, Totale vetstoffen: 16,9 g, Koolhydraten: 8,1 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt