Zoek een recept

 

Salade van geitenkaas met hazelnoot

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 balsamicoazijn
  • 1 zakje gemengde sla
  • 50 g hazelnoten, gebroken
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 2 zachte, rijpe geitenkazen
 

Bereiding

  1. Rooster de hazelnoten goudgeel in een beetje olie.
  2. Maak een vinaigrette van de resterende olijfolie, balsamico en kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Vermeng de lente-uitjes en de vinaigrette met de sla.
  4. Snijd de geitenkaas in plakken en verwarm ze even onder de grill.
  5. Dresseer de borden met de sla, de warme geitenkaas en de gebroken hazelnoten.
  6. Serveer met een sneetje rogge- of notenbrood.