Zoek een recept

 

Salade van de nona (Italiaanse grootmoeders salade)

Ingrediënten voor 6 personen

  • 4 tot 5 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 blikken gekookte witte cannellini bonen (2 x 240 g, uitgelekt gewicht)
  • 1 grote pot verse basilicum
  • 2 schaaltjes kerstomaten (500 g)
  • 10 cl olijfolie
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  2. Giet de bonen in een vergiet en spoel ze lang onder koud water. Laat ze goed uitlekken en doe ze in een slakom.
  3. Snij de kerstomaten in twee en doe ze ook in de kom. Voeg de olie toe, de balsamicoazijn, peper en zout. Meng goed, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
  4. Spoel de basilicumblaadjes en droog ze in de slazwierder. Doe ze bij in de kom en meng goed.
 

Kooktip

Dien goed koel op als bijgerecht bij vleeswaren, verse kazen en grillades.
Wanneer je de salade meeneemt (in een koelbox) wanneer je gaat picknicken, leg er dan de basilicumblaadjes bovenop en meng alles net voor het opdienen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Salade van de nona (Italiaanse grootmoeders salade)