Zoek een recept

 

Salade op de wijze van Caesar

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 appelkappertjes
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 100 g cottage cheese
  • fleur de sel
  • 50 g kaaspoeders type parmezaan
  • 200 g kipfilet
  • 2 kleine ansjovissen
  • peper van de molen
  • 1 Romeinse sla
 

Bereiding

  1. Snij de kippenfilets in dunne plakjes en paneer ze in de kaas. Bestrooi met zout en peper.
  2. Verwarm uw oven voor op 180 graden. Als hij warm is, braad dan de stukjes kip op een rooster tot ze krokant zijn.
  3. Maak de sla schoon en snij ze in repen. Maak de saus door de cottage cheese, de twee in stukjes gesneden ansjovissen en de gehakte peterselie te mengen. Mix tot een homogene saus.
  4. Breng naar believen op smaak met zout en peper. Maak elk bord op met een portie sla en kip en bedek met saus.
  5. Bestrooi met peper en voeg twee appelkappertjes toe voor de versiering.
 

Kooktip

  • Deze lichtere versie van de klassieke caesar salade smaakt ook heerlijk met sucrines (Little Gem sla)/
  • Een gezond extraatje: Minder dan 150 kcal en slechts 3 gram verzadigde vetzuren, een mooie balans voor deze uiterst zachte salade, die samen met een zetmeelhouder (brood ...) een volledige maaltijd vormt.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 139 kcal, Eiwit: 20,2 g, Totale vetstoffen: 5,7 g, Koolhydraten: 1,8 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt