Zoek een recept

 

Salade met sashimi van zeebaars en radijs

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bosje basilicumblaadje
  • 4 eetlepels druivenpitolie
  • krulsla
  • 0,25 mierikswortel
  • peper en zout
  • 2 bosjes radijzen
  • 0.25 ramenas
  • 1 handvol spinazieblaadjes
  • 1 potje zalmforeleitjes
  • 200 g zeebaarzen
 

Bereiding

  1. Blancheer de basilicum en spinazie even in gezouten kokend water en laat dan schrikken in ijswater. Mix ze met de druivenpitolie en kruid met peper en zout.
  2. Snijd de zeebaars in dunne plakjes en kruid met peper en zout. Maak een salade met de krulsla en de verschillende soorten radijsjes.
  3. Schik plakjes zeebaars op een bord en werk af met de salade, basilicumolie en zalmforeleitjes.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 158 kcal, Eiwit: 11,70 g, Totale vetstoffen: 11;7 g, Koolhydraten: 1,4 g