Zoek een recept

 

Salade met plakken geroosterde potimarron

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0,5 biocitroen
  • 0,25 koffielepel fleur de sel
  • 0,5 koffielepel gemalen koriander
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 500 g muskuspompoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • zwarte peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg een bakpapier op de bakplaat.
  3. Was en droog de potimarron, snijd hem in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  4. Doe de olijfolie in een kom. Voeg de komijn, de gemalen koriander, de fleur de sel, ½ koffielepel citroenzeste en de peper toe. Meng goed en giet deze kruidige olie over de plakken potimarron. Zorg dat alle plakken potimarron goed bedekt zijn met de olie en schik ze op de ovenplaat.
  5. Zet gedurende 15 à 20 minuten in de oven. Draai de pompoenplakken halverwege de baktijd om.
 

Kooktip

Dit recept kan worden bereid met elke wortelgroente en is heerlijk in een salade, geserveerd met een gebakken kipfilet.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 69 kcal, Eiwit: 2,1 g, Totale vetstoffen: 4,1 g, Koolhydraten: 6 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt