Zoek een recept

 

Salade met peren, balsamicoazijn en ham

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 afgestreken eetlepel blonde kandijsuiker
  • 6 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 dikke, niet te rijpe peren
  • 1 jonge sla met rucola
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 6 sneden prosciutto
 

Bereiding

  1. Schil de peren, snij ze in vier en verwijder het klokhuis. Doe de olie en 2 eetlepels balsamicoazijn in een pan. Stoof er de peren in op zacht vuur gedurende 5 à 10 min., draai ze regelmatig om.
  2. Kruid ze met peper en neem ze uit de pan. Doe de kandijsuiker en de rest van de azijn in de pan. Laat 30 sec. op hoog vuur inkoken.
  3. Wikkel elk stuk peer in een ½ snede ham en verdeel over de borden. Overgiet met een scheutje azijnsiroop en leg er wat sla bij.
  4. Serveer meteen als voorgerecht.
 

Kooktip

De stooftijd van de peren hangt af van de soort en de rijpheid: ze moeten zacht zijn zonder uiteen te vallen.