Zoek een recept

 

Salade met geitenkaas, perziken en spekblokjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eetlepels ciderazijn
  • 300 g gerookte spekblokjes
  • 1/2 eetlepel mosterd op grootmoeders wijze
  • 7 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 4 perziken
  • 250 g verse geitenkaas (rolletje of dikke schijven)
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 4 x een handvol gemengde sla naar keuze
 

Bereiding

  1. Doe azijn, zout en honing in een kommetje, meng met de klopper, voeg dan mosterd, peper en olie toe. Meng goed.
  2. Verdeel sla en kaas over 4 borden.
  3. Bak het spek in een antikleefpan zonder vetstof. Begin op laag vuur, verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
  4. Pel ondertussen de perziken en snij ze in blokjes.
  5. Laat de spekblokjes uitlekken en verdeel ze over de borden. Giet het vet uit de pan weg, maak de pan niet schoon. Doe er de perzikblokjes in en bak ze 30 sec. op hoog vuur.
  6. Verdeel ze ook over de borden en serveer meteen. Geef er de vinaigrette apart bij.
  7. Dien op met knapperig brood.
 

Kooktip

Perziken schillen gaat gemakkelijk, wanneer je een lichte, kruisvormige snede in de schil maakt en ze dan 30 sec. in kokend water onderdompelt.

  • Home
  • Recepten
  • Salade met geitenkaas, perziken en spekblokjes