Zoek een recept

 

Salade met drie kazen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1/2 camembert
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 zakje gemengde sla naar keuze
  • 2 eetlepels honing
  • 1 koffielepel mosterd op grootmoeders wijze
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • peper en zout
  • 125 g ricotta
  • 4 sneden stokbroden
  • 75 g verse geitenkaas in schaaltje
 

Bereiding

  1. Meng de azijn en de honing met de garde, kruid met peper en zout, voeg dan de mosterd en 5 eetlepels olijfolie toe. Klop nog 30 sec.
  2. Meng de ricotta, 1 eetlepel olijfolie, de bieslook en het basilicum en breng op smaak met peper en zout.
  3. Rooster de sneden stokbrood lichtjes en besmeer ze rijkelijk met de geitenkaas.
  4. Verwarm de ovengrill.
  5. Snij de halve camembert in 4 en wentel de driehoeken in het paneermeel.
  6. Verdeel de sla over 4 borden. Bedruip met wat vinaigrette en schep een dikke eetlepel van het ricottamengsel op elk bord.
  7. Laat de toasten met de geitenkaas en de camembertpunten bruinen onder de warme grill: de camembert moet net beginnen smelten. Verdeel over de borden en dien meteen op. Serveer de resterende vinaigrette apart.
 

Kooktip

Je kan de borden bestrooien met een mengeling van droge vruchten voor salade.