Zoek een recept

 

Salade met camembert in knapperig jasje

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 afgestreken eetlepel mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 bord paneermeel
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 1 dikke appel
  • 1 ei
  • 1 heel koude, niet te rijpe camembert (250 g)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels walnoten
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze
 

Bereiding

  1. Schraap een deel van de korst van de camembert en snij de kaas in 8 punten. Wentel ze in het losgeklopte ei en vervolgens in het paneermeel.
  2. Haal ze opnieuw door het ei en het paneermeel, zodat je een dikke paneerlaag bekomt. Leg ze op een bord, dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  3. Laat de frituurpan opwarmen (180°C).
  4. Bereid ondertussen de vinaigrette: meng in een bokaal de honing en de azijn, voeg dan het zout toe, de peper, de mosterd en de olie. Sluit de bokaal en schud goed.
  5. Verdeel de sla over de borden, evenals de niet geschilde en in kleine stukjes gesneden appel, de grofgehakte noten en de rozijnen. Bedruip met wat vinaigrette.
  6. Bak de gepaneerde kaaspunten snel bruin in de hete frituurolie. Laat even uitdruipen op keukenpapier en verdeel over de borden.
  7. Serveer meteen als voor- of hoofdgerecht en dien de resterende vinaigrette apart op.
 

Kooktip

Neem de kaaspunten uit de olie van zodra ze lichtbruin gebakken zijn, want anders kunnen ze openbarsten.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt