Zoek een recept

 

Salade meli melo

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 schijfjes ananassen
  • takje bieslook
  • 220 g artisjokharten
  • 220 g palmharten
  • 1 citroen
  • 1 koffielepel Dijon-mosterd Delhaize
  • 1 soeplepel gehakte bieslook
  • 1 groene appel (Granny Smith)
  • blaadje kropsla
  • 15 cl magere yoghurt
  • 1 soeplepel maïsolie
  • 1 snuifje suiker
 

Bereiding

  1. Giet zowel de palmharten als de artisjokharten af, spoel ze af en snij ze in reepjes.
  2. Snij de artisjokharten in vier. Schil de appel en snij hem in kleine blokjes; besprenkel ze met citroensap en meng.
  3. Giet de schijfjes ananas af en snij ze in dikke blokjes. Klop alle ingrediënten van de saus.
  4. Doe alle ingrediënten van de salade en de saus in een slakom, meng alles en zet 1 uur in de koelkast.
  5. Serveer in kommetjes bekleed met een blaadje kropsla en garneer met sprietjes bieslook.