Zoek een recept

 

Salade folle

Ingrediënten voor 4 personen

  • enkele takjes bieslook (ter versiering)
  • 300 g eendenlever
  • enkele blaadjes eikenbladsla
  • 4 soeplepels extra reine olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 truffel (optioneel)
  • 2 keer een handvol veldslablaadjes
  • 250 g vlees van gekookte langoesten of rivierkreeften
  • 125 g witte champignons
  • 2 soeplepels xeres azijn
  • 1 zeezout
  • 1 zwarte peper
  • rode aalbessen
 

Bereiding

  1. Reinig de champignons en snij ze fijn. Besprenkel ze onmiddellijk met het sap van de limoen.
  2. Meng alle elementen van de vinaigrette. Maak de slablaadjes schoon, was ze en zwier ze droog. Snij de truffel in fijne staafjes.
  3. Snij de eendenlever in blokjes van 1 cm. Meng in een slakom de slablaadjes, de stukjes champignon en de helft van de vinaigrette.
  4. Verdeel over individuele borden. Verdeel errond de blokjes eendenlever, het langoestenvlees en enkele bessen.
  5. Overgiet met de rest van de vinaigrette. Versier met takjes bieslook en dien koel op.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt